Home sweet Home!

27 september 2024 - Den Dolder, Nederland

Het is weer voorbij die mooie zomer. Net als onze reis. We zijn weer thuis en dat is zowel fijn als een beetje vreemd. Geen koffers meer inpakken en rijden van plek naar plek maar gewoon wakker worden in ons eigen vertrouwde bed. Mijn zomerkleding berg ik maar op achterin de kast en de zomerspullen kunnen naar de berging. Het gewone, lieve leven start weer rustig op en als ik weer wat boodschappen doe, kan ik de verleiding niet weerstaan en leg een zak pepernoten in mijn winkelmandje. Eenmaal thuis, open ik de zak en schep ik een klein schaaltje vol. Terwijl ik ze één voor één naar binnenwerk, richt ik mijn blik op Zoë die er heel tevreden bij ligt en me een liefdevolle blik toewerpt. Alsof we nooit weggeweest zijn.

Op de set in Hollywood

Maar dat zijn we natuurlijk wel en onze laatste dagen brachten we door in Los Angeles. Ik kan nou niet zeggen dat ik meteen een positieve recensie zou schrijven over deze stad. Een dikke laag smog hangt boven het drukke centrum waardoor de zon nauwelijks kans heeft om door te breken. Het is een beetje somber, druk en (voor wat we eerder gewend waren) wat fris. Maar goed, wat kunnen we ervan zeggen? Misschien heb ik in de korte tijd slechts 4% van de stad gezien en zijn alle pareltjes onontdekt gebleven voor ons. Net als vele toeristen, richten we onze peilen op Hollywood, 'the place to be' als het om films en bekende televisieprogramma's gaat. The Bold & The Beautiful, Friends, Harry Potter, Titanic, Batman en ga nog maar even door zijn hier allemaal opgenomen. Hollywood kan je maken of breken en wie droomt er niet van om zo'n glimmende Oscar te bemachtigen. We laten ons rondleiden op de set van de Warner Bros studio’s om een goede indruk te krijgen van deze filmwereld. Een enthousiaste gids rijdt ons in zo’n golfkarretje rond over het gigantische terrein waar hele straten, dorpen en huizen zijn nagebouwd. We zijn letterlijk op de set van bekende producties en miljoenen voorwerpen, decoratiestukken en kostuums zijn hier voorradig. Opeens staat het golfkarretje een ‘jungle achtige’ weg in waar levensgrote bamboestokken staan. “Hier zijn scenes van Jurassic Park’ opgenomen en doen we ook de dramatische waterscenes met bijvoorbeeld George Clooney” zegt de gids trots. Dus dat was niet in de echte jungle in Azië? En acteurs zwemmen niet echt in de woeste zee? Oooh, het is in scene gezet 😊 Juist ja. Ineens besef ik me weer dat alles in de film niet echt is, ondanks dat het zo levensecht lijkt en je je totaal kan verliezen in de meeslepende scenes. Alles is nep (zelfs sommige bomen en gras voor de deur van huizen). In het vliegtuig stuit ik op een Warner Bros productie en hoe vermakelijk is het dat ik op een scene stuit die is opgenomen in dezelfde straat als waar wij eerder ook waren.

Het lieve leven thuis

En hiermee komt een eind aan ons avontuur. Voor de laatste keer pakken we onze koffers in en zetten koers richting Nederland. We hebben veel gezien, gedaan en meegemaakt. Het was fijn met elkaar en met veel plezier heb ik mijn ouders weer een mooi stukje van de wereld laten zien. Er is niet één ding wat eruit springt voor mij, we hebben zoveel prachtigs beleefd. Nu is het even schakelen; van miles naar kilometers, van dollars naar de euro, van korte broek naar herfstachtig weer en we tellen ook weer 9 uur op bij onze dagen. We pakken de draad weer op en ik kan niet wachten om weer lekker thuis te rommelen en te knuffelen met Zoë. Dankjewel dat je de afgelopen weken hebt meegelezen met ons! We vonden het erg leuk om alle reacties te lezen vanaf de andere kant van de wereld. De volgende vakantiebestemming is nog niet gekozen, maar wie weet ben je er volgende keer weer bij! Veel liefs en tot snel!

1. Gijs vink:
    27 september 2024
    Was heel leuk jullie belevenissen te volgen👍
  2. Esther:
    27 september 2024
    Welkom thuis en weer in het normale leven!
  3. Hillie schot:
    27 september 2024
    het was weer een mooi verhaal ik heb weer genoten enook weer mooie plaatjes
  4. Annie:
    27 september 2024
    Lieve Jennifer Wat hebben we genoten met elkaar en fijn om alles terug te kunnen lezen in de verhalen die je hebt geschreven Bedankt ook dit jaar weer voor het organiseren van deze mooie reis en de vele kilometers die je ons hebt rondgereden Nu lekker nagenieten xxx😘
  5. Ria Nederend:
    27 september 2024
    Weer een reis met mooie herinneringen. Op naar de volgende bestemming. Leuk geschreven stukjes Jennifer. Groetjes, Ria
  6. Rob den Heijer:
    27 september 2024
    Mooie reis Jen! En fijn ook voor je ouders dat jij ze weer hebt kunnen begeleiden op hun avonturen!
  7. Wil en Nico:
    27 september 2024
    Jennifer weer bedankt voor de mooie verhalen we weer genoten groetjes
  8. Hilda:
    27 september 2024
    Dank je wel voor het prachtige reisverslag, met plezier hebben we mee gereisd….. en welkom thuis…
    Lieve groet
  9. Gerda Klinkhamer:
    27 september 2024
    Leuk om jullie belevenissen te mogen lezen: wat hebben jullie weer veel moois gezien.
    Nu weer bijkomen en alle indrukken verwerken.
    En weer wennen aan het Nederlandse klimaat, wat vandaag wat minder is.
    Geniet van het weerzien met je lieve hond!
  10. Marcel:
    27 september 2024
    Het was weer gezellig het allemaal mee te beleven en weer herinneringen aan mijn eigen trip in de regio (1998) op te halen. LA is inderdaad niks. Collectie aan elkaar gegroeide dorpen. Alles ver uit elkaar. Denk dat jullie het best ervan wel gezien hebben
  11. Guus:
    27 september 2024
    Wat een leuke reis hebben jullie weer gemaakt, en naast de reis hebben jullie samen ook weer fantastische herinneringen gemaakt. Geniet van het thuis zijn en zeker ook van de mooie herinneringen 💋
  12. Peter:
    27 september 2024
    Ships, nu al..? Hoopte op nog heel veel mooie verhalen. Je moet reisboeken gaan schrijven. Kom je nog eens ergens. Genoten dus van de foto’s en verslagen. Hoop dat de mooie herinneringen aan het afgelopen avontuur je door dit herfstweer slepen 😉🙋🏻‍♂️
  13. Wouter&Toos:
    27 september 2024
    Home sweet home, fijn dat jullie weer veilig thuis zijn en wat leuk om het laatste verhaal van Hollywood te lezen. Jullie hebben mooie belevenissen gehad en een fijn samenzijn. Dat is echt heel bijzonder. Geniet nog maar lekker na en geniet van je lieve Zoë. Liefs van ons en groetjes aan je ouders. 😘😘
  14. Mike:
    27 september 2024
    Alweer een schitterend verslag/verhaal. Een prof zou t niet beter kunnen doen. Fantastisch.
    Ik heb genoten van jullie reisverhalen.
    Welkom thuis in Den Dolder, Jennifer
    en Zoë
  15. Julia:
    29 september 2024
    Beetje laat, maar fijn dat jullie weer veilig thuis zijn, geniet van de mooie herinneringen en op naar het volgende avontuur
  16. Marleen Schreurs:
    1 oktober 2024